Hoe kunnen we door technologisering en digitalisering de openbare ruimte op een nieuwe (efficiëntere, effectievere en hoogwaardigere) manier ontwerpen, inrichten en beheren? Dat was de centrale vraagstelling bij het evenement ‘De Tuinman van Morgen’ van Future City. Aan de hand van verschillende pitches van diverse initiatieven werd er gedurende dag ontdekt hoe een slimme openbare ruimte eruit kan zien!
“De Tuinman van Morgen is onderdeel van het Smart Stedenbouw project van de Future City Foundation. In dit project onderzoeken we met ruim twintig partners hoe de ontwerpopgave van de stad verandert door digitalisering en technologisering. De Tuinman krijgt een eigen proeftuin, waarin we de openbare ruimte van de toekomst maken. In de proeftuin willen we ideeën en initiatieven van burgers, verenigingen en bedrijven samenbrengen”. Kijk hier voor meer informatie.
Tijdens onze pitch hebben wij het publiek mogen vertellen over onze Smart City oplossing: de ‘onzichtbare’ bodemvochtsensoren. Deze bodemvochtsensoren zijn op afstand instelbaar via het platform IoT Connect en door middel van het interactieve dashboard is het mogelijk om jonge bomen of akkers te monitoren. Wanneer het bodemvochtpertencage een ingestelde grenswaarde heeft bereikt, bijvoorbeeld “te nat” of “te droog”, dan ontvangt de gebruiker hier een melding van via de mail.
Wij zijn van mening dat een effectieve smart city oplossing meer is dan alleen de data uit de sensoren. Het is een oplossing die in staat moet zijn zich te vormen de wensen, bezwaren en technologische mogelijkheden van nu en morgen.
Het was een zeer geslaagd evenement met verschillende pitches over interessante ideeën, producten en bedrijven op het gebied van smart openbare ruimte. Gedurende dag hebben wij veel kennis kunnen uitwisselen met andere partijen en bezoekers van het evenement, wat ons op nieuwe ideeën heeft gebracht!
Afbeelding: Future City