Bodemvochtsensor.

Altijd een indicatie van de vochtigheid rondom uw bomen of planten?

Met de bodemvochtsensor kunt u op afstand inzicht krijgen in de watervoorziening die uw boom in leven houdt. Het meten van de vochtigheid geeft een indicatie van wanneer de bomen of planten weer bewaterd moeten worden. Hierdoor weet u op het gewenste moment wanneer u dit moet doen en kunt u gerichter en efficiënter de watervoorziening uitvoeren. Ook zijn er nog veel meer voordelen dan alleen deze, denkt u maar eens aan het aantal voertuigbewegingen dat u kunt verminderen en het besparen op onnodig waterverbruik. Uit praktijkvoorbeelden blijkt dat de bodemvochtsensor zijn prijs meer dan waard is! 

Doordat LoRaWAN een laag stroomverbruik heeft is het mogelijk om met 1 sensor meerdere jaren de bodemvochtigheid te meten. Verder is de sensor draadloos oplaadbaar, mocht de batterij toch leeg raken na verloop van tijd. De sensor geeft uit zichzelf een melding aan de gebruiker dat hij bijna leeg is en is draadloos oplaadbaar. Hierdoor heeft de gebruiker de mogelijkheid om de sensor te verwisselen met een andere sensor en hem vervolgens draadloos te kunnen opladen.

Altijd en overal bereik

Onze sensoren sturen de data naar het gewenste eindpunt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een IoT-netwerk. Welk netwerk server hiervoor het meest geschikt is, hangt af van onder andere het type sensor, de meetfrequentie en de omgeving. Wij bieden diverse netwerkoplossingen op basis van LoRaWAN aan, zoals:

  • Volledig private;
  • Openbaar: bijvoorbeeld via The Things Network;  
  • Openbaar en mét support: via KPN. 
Lees hier meer over onze netwerk & connectiviteit oplossingen.

Voordelen van onze complete bodemvochtoplossing.

Sensoren, applicatie & connectiviteit.

Bespaar op onnodige watergifte

Via de inzichten uit de sensordata is het mogelijk om watergiften te optimaliseren. Het dashboard geeft aan wanneer er water gegeven moet worden bij de verschillende projecten.

Bespaar op projectbezoeken

Via de inzichten uit de sensordata, in combinatie met ons dashboard kunt u eenvoudig alle projecten op afstand monitoren. Locaties hoeven alleen bezocht worden wanneer dat echt nodig is.

Minder voertuigbewegingen

Door te sturen op locaties waar op dat moment aandacht nodig is kan er een efficiente route gepland worden. Hierdoor zijn er minder voertuigbewegingen nodig. Dit bespaart naast kosten ook arbeid, voertuigbewegingen en CO2.

Reduceer de kans op uitval

Met name de eerste drie jaar, na aanplanten, zijn cruciaal voor de verdere ontwikkeling en groei van, met name bomen. Via het analyse dashboard kunt u tijdig ingrijpen. Indien gewenst kunt u ook status updates ontvangen.

Maak laagdrempelig kennis met onze bodemvochtoplossing. Al vanaf €10,75 per maand en een eenmalige start fee.*

Gebruik van bodemvochtsensor en data.

Smart city platform IoT Connect.

Onbeperkte connectiviteit (fair use).

Turn key oplevering van sensoren in platform.

Remote support en ondersteuning.

* De start fee wordt bepaald op basis van het aantal en de gewenste sensortype(s).