Smartcity-IoT

MOBILITEIT | SMART PARKING

Ontdek de voordelen van het digitaliseren van parkeerplaatsen.

Real-time bezettingsgraad in één oogopslag

Reduceer verkeersopstoppingen & CO2-uitstoot

Neem beslissingen op basis van data

Optimaliseer het parkeerbeleid

Hoe werkt onze parkeeroplossing?

De robuuste parkeersensoren worden geïnstalleerd op de aanwezige parkeerplaatsen en geven inzicht in de bezettingsgraad en het aantal in- en uitgaande parkeerbewegingen. De parkeerinformatie kan worden bekeken via onze gebruiksvriendelijke applicatie of moeiteloos worden geïntegreerd in uw bestaande systeem. De parkeersensoren zijn volledig draadloos, eenvoudig te installeren en direct operationeel.

Voor wie is onze parkeeroplossing?

 • Stadsplanners: Om het verkeer en de parkeerstroom beter te beheren, waardoor verkeersopstoppingen worden verminderd en de stedelijke mobiliteit wordt verbeterd.
 • Overheidsinstanties: Voor het verzamelen van gegevens over parkeergedrag en het nemen van data-gestuurde beslissingen met betrekking tot parkeerbeleid en infrastructuur. 
 • Bedrijven: Om de parkeerfaciliteiten voor hun medewerkers te optimaliseren en een efficiënter gebruik van beschikbare ruimte te bevorderen. 
 • Winkel- en horecagelegenheden: Om de toegankelijkheid voor klanten te verbeteren door informatie te verstrekken over beschikbare parkeerplaatsen in de buurt.
 • Automobilisten: Om snel beschikbare parkeerplaatsen te vinden en tijd te besparen bij het zoeken naar een parkeerplek.

Feiten over de parkeersensor

De sensoren detecteren voertuigen op basis van een magnetisch veld en radartechnologie

De batterij van de sensoren heeft een levensduur tot 5 jaar

De sensoren zijn waterdicht en bestand tegen extreme temperaturen (IP67)

De sensoren doorstaan probleemloos het overrijden door vrachtwagens en sneeuwploegen met rubberen lip

Alle parkeerdata in één centraal dashboard

Details van de betreffende parkeerplaats (locatie & naam).

Overzichtskaartkaart met actuele parkeerstatus.

Direct een duidelijk beeld van de real-time bezettingsgraad.

Stel zelf de maximale parkeerduur in per parkeerplaats.

Ontvang alerts bij het overschrijden van de parkeerduur.

Monitor parkeerplaatsen met laadpalen.

Starten met smart parking, een verkort stappenplan.

 • 1. Selectie van locaties

  In afstemming met de klant wordt er een selectie gemaakt van de locaties en type parkeerplaatsen waar de sensoren worden geplaatst.

 • 2. Montage van sensoren

  De parkeersensoren worden met behulp van lijm op het wegdek bevestigd. Indien gewenst kunnen de sensoren ook in tegels geleverd worden en vervolgens met tegel en sensor in het wegdek geplaatst worden.

 • 3. Koppelen van sensoren in de applicatie

  Tijdens het monteren van de parkeersensoren wordt er per parkeervak de volgende zaken vastgelegd in de applicatie: locatie, type parkeerplaats (invalide of vrachtverkeer), maximale parkeerduur en de aanwezigheid van een laadpaal.

 • 4. Oplevering en training van gebruikers

  Oplevering en training van gebruikers; De oplevering van de parkeeroplossing bestaat standaard uit de volgende onderdelen; uitleg over het gebruik van de applicatie, aanmaken van gebruikers in de applicatie en gewenste instellingen doorvoeren in de applicatie.

Alle voordelen van onze parkeeroplossing

Optimaliseer stedelijk parkeerbeleid

De verzamelde gegevens kunnen worden gebruikt om parkeerfaciliteiten beter af te stemmen op de behoeften van de stad.

Verbeterde mobiliteit

Het verminderen van de tijd die besteed wordt aan het zoeken naar parkeerplaatsen verhoogt de algehele mobiliteit en doorstroming in de stad.

Duurzaamheid

Wanneer automobilisten sneller een parkeerplaats vinden en dus minder lang rondrijden. Dan wordt er minder brandstof verbruikt en CO2-uitgestoten.

Kostenbesparingen

Efficiënter parkeerbeheer kan leiden tot kostenbesparingen voor stadsbeheerders.

Stressvrij parkeren

Real-time parkeerbeschikbaarheid voorkomt frustraties bij het zoeken naar een parkeerplek door inwoners, toeristen of werknemers.

Verbeterd de veiligheid

Automobilisten kunnen direct naar een beschikbare parkeerplaats rijden. Hierdoor vinden er minder opstoppingen plaats, waardoor de veiligheid op de weg wordt verbeterd.

Wij vertellen je graag meer

Heb je vragen over onze parkeeroplossing of wil je meer weten over de implementatie op jouw parkeerterrein? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Vul het formulier in of stuur een e-mail naar contact@smartcity-iot.nl, of bel ons op +31 88 0353 999. We staan klaar om je te helpen.

  De sensoren zorgen dus voor efficiëntie: je geeft nooit te vroeg en nooit te laat water. Dat bespaart kosten en onnodige ritjes. Ook de vroegtijdige waarschuwingen van het dataplatform zijn een voordeel.”

  Hilbert Makkinga
  Directeur Drielanden Bomen

  We timmeren als gemeente aan de weg om te ontdekken wat techniek ons oplevert. Ik ben blij dat SmartCity-IoT laagdrempelige oplossingen biedt om dat mogelijk te maken.”

  Koen Broumels
  Adviseur informatiemanagement gemeente Sittard-Geleen

  Problemen die we kunnen voorkomen

  Verkeersopstoppingen

  De sensor voorkomt dat bestuurders lang rondrijden op zoek naar parkeerplaatsen, waardoor verkeersopstoppingen worden verminderd.

  CO2-uitstoot

  Het verminderen van de noodzaak om te zoeken naar parkeerplaatsen vermindert het brandstofverbruik en daarmee de luchtvervuiling, wat resulteert in een kleinere ecologische voetafdruk.

  Verspilling van parkeerruimte

  Door gegevens te verzamelen over parkeerpatronen en gebruik, voorkomen de sensoren overmatig gebruik van parkeerplaatsen, waardoor de beschikbare ruimte efficiënter wordt benut.

  Bekijk ook onze referentieprojecten & blogposts.

  Bosk | 1200 slimme bomen ‘wandelen’ door Leeuwarden

  Cultureel project gericht op bewustwording van groene mogelijkheden in de stad. Van 7 mei tot en met 15 augustus gaan…

  Met deze 10 tips verbeter je snel de leefomgeving van inwoners

  In een slimme stad kom je minder zwerfvuil tegen, is de lucht schoner en stroomt het verkeer beter door. Dankzij digitale…

  Meer projecten & blogposts.