Fijnstofsensor

Altijd een indicatie van de luchtkwaliteit in uw dorp of stad?

Met de fijnstofsensor kunt u draadloos en op elke gewenste plek inzicht krijgen in de luchtkwaliteit in uw stad of dorp! 

De fijnstofsensor meet de luchtkwaliteit op PM0.5, PM1, PM2.5, PM4 en PM10 en kan optioneel nog worden uitgebreid met temperatuur en luchtvochtigheid: hierdoor kunt u met slechts één sensor aan de hand van verschillende metingen de mate van luchtvervuiling in kaart brengen! 

Doordat LoRaWAN een laag stroomverbruik heeft is het mogelijk om met een sensor meerdere jaren te gebruiken zonder opladen of batterij verwisselen. Verder is de fijnstofsensor verkrijgbaar in combinatie met een solarsysteem, waardoor de sensor een compleet zelfvoorzienende totaaloplossing wordt! Hierdoor heeft u als gebruiker geen omkijken meer naar uw sensoren. 

Altijd en overal bereik

Onze sensoren sturen de data naar het gewenste eindpunt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een IoT-netwerk. Welk netwerk server hiervoor het meest geschikt is, hangt af van onder andere het type sensor, de meetfrequentie en de omgeving. Wij bieden diverse netwerkoplossingen op basis van LoRaWAN aan, zoals:

  • Volledig private;
  • Openbaar: bijvoorbeeld via The Things Network;  
  • Openbaar en mét support: via KPN. 
Lees hier meer over onze netwerk & connectiviteit oplossingen

Voordelen van onze complete fijnstofoplossing.

Sensoren, applicatie & connectiviteit.

Historisch overzicht

Doordat alle data draadloos wordt doorgestuurd kunt u in één oogopslag zien wat de luchtkwaliteit is over bepaalde tijdseenheden: zoals per dag, week, maand of zelfs langer.

Transparantie

Gelukkige gebruikers én bewoners omdat met de sensor thema’s zoals luchtvervuiling en luchtkwaliteit transparant worden en constructief opgepakt kunnen worden.

Hoogwaardige sensoren

Doordat we gebruik maken van hoogwaardige sensoren, ontwikkeld in Europa, zijn de fijnstofmetingen van kwalitatief hoog niveau en zeer betrouwbaar. 

Multifunctioneel

De fijnstofsensor is uit te breiden met temperatuur en luchtvochtigheid waardoor u eigenlijk beschikt over meerdere sensoren in één behuizing. Hiermee kunnen meerdere thema’s tegelijk worden gemonitord, zoals hittestress en luchtvervuiling. 

Maak laagdrempelig kennis met onze fijnstofoplossing. Al vanaf €10,75 per maand en een eenmalige start fee.*

Gebruik van fijnstofsensor en data.

Smart city platform IoT Connect.

Onbeperkte connectiviteit (fair use).

Turn key oplevering van sensoren in platform.

Remote support en ondersteuning.

* De start fee wordt bepaald op basis van het aantal en de gewenste sensortype(s).