Smartcity-IoT

Fijnstofsensor

Draadloos en op elke plek inzicht in de luchtkwaliteit 

Altijd een indicatie van de luchtkwaliteit
in uw dorp of stad?

Met de fijnstofsensor kunt u draadloos en op elke gewenste plek inzicht krijgen in de luchtkwaliteit in uw stad of dorp! 

De fijnstofsensor meet de luchtkwaliteit op PM2.5  en PM10 en kan optioneel worden uitgebreid met temperatuur en luchtvochtigheid.  Hierdoor kunt u met slechts één sensor, aan de hand van verschillende metingen, de mate van luchtvervuiling in kaart brengen! 

De fijnstofsensoren beschikken over een oplaadbare accu. Deze accu kan worden gevoed via bijvoorbeeld een lichtmast. Daarnaast is het ook mogelijk de fijnstofsensor uit te breiden met een SolarBox. Dit zonnepaneel met interne accu maakt van de fijnstofsensor een compleet zelfvoorzienende totaaloplossing.

Altijd en overal bereik.

De fijnstofsensoren zijn standaard gekoppeld aan het smart city platform IoT Connect. Vanaf dit platform kan de data eventueel verder worden doorgestuurd naar het gewenste eindpunt.

De fijnstofsensoren werken op basis van LoRa. Sensoren op een LoRa-netwerk onderscheiden zich doordat ze met zeer weinig energie over een grote afstand, kleine datapakketjes kunnen versturen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van (veilige) radiogolven. Dit maakt deze technologie ideaal voor nieuwe sensortoepassingen in onder andere de buitenruimte.  

Een LoRa-netwerk is op verschillende manieren te realiseren. Welke wijze het meest geschikt is, hangt af van onder andere het type sensor, de meetfrequentie en de omgeving. Maar ook de ambitie van een stad of dorp is bepalend. Er zijn verschillende plaatsen in Nederland waar de lokale overheid zelf investeren in een dekkend LoRa-netwerk om zo invulling te geven aan de Smart City doelstellingen, zoals in Apeldoorn. Ook voor deze overheden bieden wij diverse netwerkoplossingen op basis van LoRaWAN, zoals:

  • Volledig private;
  • Openbaar: bijvoorbeeld via The Things Network;
  • Openbaar en flexibel mét support: via KPN

Het Smart City platform IoT Connect.

IoT Connect vertaalt sensordata naar toegankelijke informatie, voor alle type sensoren. Informatie die zowel eenvoudig is te gebruiken voor de uitvoerende dienst als voor managers of beleidsmakers. Een overzichtskaart met de huidige stand van zaken geeft middels herkenbare signaalkleuren weer of er actie nodig is.

Overzichtskaart - Terreinniveau fijnstof

fijnstofsensor IoT Connect

Voordelen van onze complete fijnstofoplossing.

Sensoren, applicatie & connectiviteit.

Historisch overzicht

Doordat alle data draadloos wordt doorgestuurd kunt u in één oogopslag zien wat de luchtkwaliteit is over bepaalde tijdseenheden: zoals per dag, week, maand of zelfs langer.

Transparante data (koppeling met RIVM)

Thema’s als luchtvervuiling en luchtkwaliteit kunnen met omwonenden gedeeld worden via IoT Connect. Daarnaast is het ook mogelijk om de sensordata te ontsluiten via het meetplatform van het RIVM.

Hoogwaardige sensoren

Doordat we gebruik maken van hoogwaardige sensoren, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland, bieden we een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Multifunctioneel

De fijnstofsensor is uit te breiden met temperatuur en luchtvochtigheid waardoor u beschikt over meerdere sensoren in één behuizing. Hiermee kan men naast luchtvervuiling ook hittestress monitoren. 

Maak laagdrempelig kennis met onze fijnstofoplossing. Al vanaf €10,75 per maand en een eenmalige start fee. *

Gebruik van fijnstofsensor en data.

Smart city platform IoT Connect.

Onbeperkte connectiviteit (fair use).

Turn key oplevering van sensoren in platform.

Remote support en ondersteuning.

* De start fee wordt bepaald op basis van het aantal en de gewenste sensortype(s).