Smartcity-IoT

Water level sensor

Op afstand inzicht in het waterniveau.

Graag weten wat het waterniveau in uw basket, krat of bassin is?

Met de water level sensor wordt het mogelijk om op afstand het waterniveau te meten en inzichtelijk te maken van uw hanging basket, krat, bassin, en nog veel meer. 

Doordat de water level sensor periodiek het waterniveau meet en dit doorstuurt via LoRaWAN kunt u direct zien wanneer u bijvoorbeeld water dient bij te vullen of juist wanneer opvangbassins overvol dreigen te raken. 
Hiermee stelt de sensor u in staat om op het juiste moment op de juiste plek te zijn! Dit bespaart u niet alleen kosten, door minder rijbewegingen en het terugdringen van waterverspilling, maar leidt er tevens ook toe dat u in drukke binnensteden zo min mogelijk aanwezig hoeft te zijn waardoor er minder CO2 wordt uitgestoten en de luchtkwaliteit verbetert! 

Doordat LoRaWAN een laag stroomverbruik heeft is het mogelijk om met 1 sensor meerdere jaren het waterniveau te meten. Verder is de sensor draadloos oplaadbaar, mocht de batterij toch leeg raken na verloop van tijd. De sensor geeft uit zichzelf een melding aan de gebruiker dat hij bijna leeg is en is draadloos oplaadbaar. Hierdoor heeft de gebruiker de mogelijkheid om de sensor te verwisselen met een andere sensor en hem vervolgens draadloos te kunnen opladen.

Altijd en overal bereik

Onze sensoren sturen de data naar het gewenste eindpunt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een IoT-netwerk. Welk netwerk server hiervoor het meest geschikt is, hangt af van onder andere het type sensor, de meetfrequentie en de omgeving. Wij bieden diverse netwerkoplossingen op basis van LoRaWAN aan, zoals:

  • Volledig private;
  • Openbaar: bijvoorbeeld via The Things Network;
  • Openbaar en mét support: via KPN.
Lees hier meer over onze netwerk & connectiviteit oplossingen.

Voordelen van onze complete waterleveloplossing.

Sensoren, applicatie en connectiviteit.

Bespaar op onnodige watergifte

Via de inzichten uit de sensordata is het mogelijk om watergiften te optimaliseren. Het dashboard geeft aan wanneer er water gegeven moet worden bij de verschillende projecten.

Bespaar op projectbezoeken

Via de inzichten uit de sensordata, in combinatie met ons dashboard kunt u eenvoudig alle projecten op afstand monitoren. Locaties hoeven alleen bezocht worden wanneer dat echt nodig is.

Minder voertuigbewegingen

Door te sturen op locaties waar op dat moment aandacht nodig is kan er een efficiente route gepland worden. Hierdoor zijn er minder voertuigbewegingen nodig. Dit bespaart naast kosten ook arbeid, voertuigbewegingen en CO2.

Hoogte aanpasbaar

De hoogte van de water level sensor kan door Teneo in overleg met de gebruiker worden aangepast op de gewenste lengte. Hierdoor kan de water level geschikt worden gemaakt voor elk formaat basket, krat, bassin of nog veel meer. 

Maak laagdrempelig kennis met onze waterleveloplossing. Al vanaf €10,75 per maand en een eenmalige start fee.*

Gebruik van waterlevelsensor en data.

Smart city platform IoT Connect.

Onbeperkte connectiviteit (fair use).

Turn key oplevering van sensoren in platform.

Remote support en ondersteuning.

* De start fee wordt bepaald op basis van het aantal en de gewenste sensortype(s).