Vulgraadsensor afvalbak.

Beperk zwerfvuil, voorkom onnodige rijbewegingen en krijg nieuwe inzichten in uw afvalbeheer. Dit maken wij mogelijk door uw huidige boven- of ondergrondse containers uit te rusten met kleine, oplaadbare, vulgraadsensoren, gekoppeld aan Smart City platform IoT Connect. 

IoT Connect – Vulgraadmodule

De applicatie IoT Connect is een door Flexyz ontwikkeld Smart City platform. Aan dit platform kan een breed scala aan sensoren worden gekoppeld. Denk hierbij aan: vulgraadsensoren, bodemvochtsensoren, parkeersensoren, klimaatsensoren, waterlevelsensoren en fijnstofsensoren.

Voor de gekoppelde sensoren zijn domein specifieke modules ontwikkeld. Deze modules zetten de sensordata om naar informatie die is toegespitst op de wensen van de eindgebruikers. Hierbij is rekening gehouden met de wensen en eisen van de verschillende organisatielagen. Denk hierbij aan uitvoerende afdelingen, maar ook aan projectleiders en beleidsmakers. 
De modules vertalen de data op een domein specifieke wijze naar informatie, maar houden daarbij wel een generieke wijze van (sensor)beheer, analyse functionaliteiten en dashboarding. Hierdoor heeft de organisatie geen schaarse data-analisten nodig. En is een gebruiker bekend met de ene module, dan kan hij ook overweg met de andere, wel zo handig. 

Binnen de vulgraadmodule wordt de sensordata gekoppeld aan onder andere de juiste type afvalbak, locatie en het gewenste kwaliteitsprofiel.
Verder beschikt IoT Connect onder andere over:
  • Dagelijkse ledigingsschema’s 
  • Route informatie
  • Analyse dashboard

Bevestiging sensor

De vulgraadsensoren kunnen in bijna iedere afvalbak worden gemonteerd doormiddel van een verstelbare montagebeugel. Deze beugel kan bovenin de afvalbak worden bevestigd met onder andere popnagels. In deze beugel wordt de sensor geklikt waarna de sensor is af te stellen zodat deze precies naar het diepste punt van de afvalbak meet. Met specifieke beveiligingsschroeven wordt de sensor in de beugel beveiligd. 

Draadloos oplaadbaar

De vulgraadsensoren kunnen vele jaren werken op één acculading. Dit komt doordat de sensoren een heel laag stroomverbruik hebben. De sensoren sturen de berichten namelijk via LoRaWAN.  Dit is een relatief nieuw en goedkoop type netwerk dat specifiek geschikt is voor het versturen en ontvangen van sensorberichten. 

Omdat de sensoren een laag stroomverbruik hebben, is het mogelijk om met een sensor meerdere jaren de vulgraad te meten. Dit kan tot wel 5 jaar bij een minimaal aantal berichten per dag. Daarnaast zijn de sensoren draadloos oplaadbaar, wel zo duurzaam! De sensor geeft uit zichzelf een melding in IoT Connect wanneer de accu opnieuw geladen moet worden, super handig. 

Altijd en overal bereik

Onze sensoren sturen de data naar het gewenste eindpunt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een LoRa-netwerk. Sensoren op een LoRa-netwerk onderscheid zich doordat ze met zeer weinig energie over een grote afstand, kleine datapakketjes kunnen versturen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van (veilige) radiogolven. Dit maakt deze technologie ideaal voor nieuwe sensortoepassingen in onder andere de buitenruimte.  

Een LoRa-netwerk is op verschillende manieren te realiseren. Welke wijze het meest geschikt is, hangt af van onder andere het type sensor, de meetfrequentie en de omgeving. Maar ook de ambitie van een stad of dorp is bepalend. Er zijn verschillende plaatsen in Nederland waar de lokale overheid zelf heeft geïnvesteerd in een dekkend LoRa-netwerk om zo invulling te geven aan de Smart City doelstellingen. Ook voor deze overheden bieden wij diverse netwerkoplossingen op basis van LoRaWAN, zoals:

  • Volledig private;
  • Openbaar: bijvoorbeeld via The Things Network;  
  • Openbaar en mét support: via KPN. 
Lees hier meer over onze netwerk & connectiviteit oplossingen. 

Voordelen van onze complete vulgraadoplossing.

Sensoren, applicatie & connectiviteit.

Routeoptimalisatie

Via het analyse dashboard kan men op voorhand zien welke afvalbakken geleegd moeten worden, waardoor de route efficienter gereden kan worden.

Minder voertuigbewegingen

Door te sturen op afvalbakken die echt geleegd moeten worden zijn er minder rijbewegingen nodig, daarnaast draagt men aan MVO.

Reduceer zwerfafval

Door het tijdig ledigen van afvalbakken voorkomt men zwerfafval naast de afvalbakken. Dit verbeterd het straatbeeld en zorgt voor meer tevredenheid.

Kostenefficiënt

Door het verminderen van voertuigbegewingen en het verbeteren van het afvalmanagement proces kan men eenvoudig kosten besparen.

Maak laagdrempelig kennis met onze vulgraadoplossing. Al vanaf €10,75 per maand en een eenmalige start fee.*

Gebruik van vulgraadsensor en data.

Smart city platform IoT Connect.

Onbeperkte connectiviteit (fair use).

Turn key oplevering van sensoren in platform.

Remote support en ondersteuning.

Optioneel: sensormontage in afvalbak.

* De start fee wordt bepaald op basis van het aantal en de gewenste sensortype(s).