Smartcity-IoT

Klimaatsensor

Overal inzicht in de temperatuur en luchtvochtigheid.

Vat krijgen op hittestress in uw dorp op stad?

Met de klimaatsensor kan zowel binnenshuis als buitenshuis de temperatuur en luchtvochtigheid van de directe omgeving worden gemeten en inzichtelijk worden gemaakt. Omdat de sensor is uitgerust met een batterij kan deze overal worden opgehangen of neergezet

Doordat LoRaWAN een laag stroomverbruik heeft is het mogelijk om met 1 sensor meerdere jaren te gebruiken zonder de batterij te wisselen. Verder is de sensor draadloos oplaadbaar, mocht de batterij toch leeg raken na verloop van tijd. De sensor geeft uit zichzelf ruim van te voren een melding aan de gebruiker dat hij bijna leeg is waardoor u genoeg heeft om actie te ondernemen. Daarbij heeft u als gebruiker de mogelijkheid om de sensor te verwisselen met een andere sensor en hem vervolgens draadloos te laden, zodat u geen downtime van de metingen hebt.

Altijd en overal bereik.

De klimaatsensoren zijn standaard gekoppeld aan het smart city platform IoT Connect. Vanaf dit platform kan de data eventueel verder worden doorgestuurd naar het gewenste eindpunt.

De klimaatsensoren werken op basis van LoRa. Sensoren op een LoRa-netwerk onderscheiden zich doordat ze met zeer weinig energie over een grote afstand, kleine datapakketjes kunnen versturen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van (veilige) radiogolven. Dit maakt deze technologie ideaal voor nieuwe sensortoepassingen in onder andere de buitenruimte.  

Een LoRa-netwerk is op verschillende manieren te realiseren. Welke wijze het meest geschikt is, hangt af van onder andere het type sensor, de meetfrequentie en de omgeving. Maar ook de ambitie van een stad of dorp is bepalend. Er zijn verschillende plaatsen in Nederland waar de lokale overheid zelf investeren in een dekkend LoRa-netwerk om zo invulling te geven aan de Smart City doelstellingen, zoals in Apeldoorn. Ook voor deze overheden bieden wij diverse netwerkoplossingen op basis van LoRaWAN, zoals:

  • Volledig private;
  • Openbaar: bijvoorbeeld via The Things Network;
  • Openbaar en flexibel mét support: via KPN

Voordelen van onze complete klimaatoplossing.

Sensoren, applicatie & connectiviteit.

Eenvoudig en overal te plaatsen

Door het kleine formaat van de klimaatsensor kunt u deze ophangen waar u wilt: denk bijvoorbeeld aan lantaarnpalen, bomen, hekken, gebouwen en nog veel meer. 

Lange accuduur.

De sensor heeft een accuduur van 5 jaar bij het vesturen van 1 meting per dag. Hierdoor kunt u de sensor één keer installeren en heeft u er vervolgens geen omkijken meer naar. 

Configureerbaar op afstand

Door middel van het versturen van LoRaWAN downlinks via IoT Connect is het mogelijk om op afstand diverse instellingen te veranderen, zoals het meet- en zendinterval en nog veel meer. 

Indoor & outdoor

Door de toepassing van deze behuizing is de sensor zowel binnenshuis als buitenshuis te gebruiken. Hiermee beschikt u over een multi-inzetbaar product. 

Maak laagdrempelig kennis met onze klimaatoplossing. Al vanaf €8,75 per maand en een eenmalige start fee. *

Gebruik van klimaatsensor en data.

Smart city platform IoT Connect.

Onbeperkte connectiviteit (fair use).

Turn key oplevering van sensoren in platform.

Remote support en ondersteuning.

* De start fee wordt bepaald op basis van het aantal en de gewenste sensortype(s).