Netwerk & Connectiviteit

Altijd en overal bereik.

Om sensordata te kunnen ontvangen is er in de meeste gevallen een draadloos netwerk nodig. Afhankelijk van de onderliggende sensortechniek zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Ook de gewenste mate van bedrijfszekerheid, beveiliging en flexibiliteit zijn bepalend in deze keuze.  Op basis van uw wensen en eisen bieden wij diverse netwerkoplossingen.

  • Private IoT-netwerk

    Wanneer een sensor-oplossing vraagt om een hogere mate van beschikbaarheid en beveiliging, bieden wij afgeschermde netwerken aan. De mate van afscherming kan worden bepaald op basis van een risico inventarisatie.

  • Openbaar IoT-netwerk

    Bepaalde IoT-netwerken, zoals onder andere LoRaWan, lenen zich ervoor om  openbaar te worden gebruikt. Hiermee kan een sensornetwerk als ware het een nutsvoorziening is, worden aangeboden aan inwoners en bedrijven binnen een gemeente. 

  • Connectiviteit via KPN Things

    In samenwerking met onze netwerkpartner KPN Things bieden wij connectiviteit voor die toepassingen die daar om vragen. Denk hierbij aan; snel kunnen toepassen van sensoren, geen behoefte aan een eigen IoT-netwerk of landelijk gebruik van sensoren.

Monitoring van beschikbaarheid.

Support & beheer op afstand.

ISO 9001 & 27001 gecertificeerd.

Meer weten over het best passende netwerk?

Neem dan eenvoudig contact met ons op.