Smartcity-IoT

Track- en Tracing

Op afstand inzicht waar uw assets zich bevinden

Overal inzicht in de locatie van uw assets?

Met onze track- en trace sensor is het mogelijk om op afstand te zien waar uw materiaal zich bevindt.

Door middel van de slimme combinatie tussen een bewegingssensor en de GPS sensor meldt de sensor zichzelf wanneer een object beweegt/verplaatst wordt. Deze data wordt vervolgens direct doorgestuurd via LoRaWAN waardoor heeft u altijd de gewenste data hebt op het gewenste moment.

Door daarnaast de juiste combinatie te maken tussen lange accuduur en een klein formaat is het mogelijk om voor kleinere objecten een kleine sensor te hebben, die makkelijk buiten het zicht kan worden weggewerkt.

Hierdoor is de sensor ook bij uitstek geschikt voor anti-diefstalbeveiliging, waarbij de sensor onopvallend kan worden geplaatst op het te traceren object. In combinatie met de landelijke dekking van KPN kan het betreffende object door heel Nederland worden gevolgd.
Daarnaast gaan de ontwikkelingen op het gebied van roaming tussen LoRaWAN netwerken steeds sneller, waarmee op dit moment met een sensor op KPN in Nederland ook al dekking is op het Belgische netwerk van Proximus.

Altijd en overal bereik

Onze sensoren sturen de data naar het gewenste eindpunt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een IoT-netwerk. Welk netwerk server hiervoor het meest geschikt is, hangt af van onder andere het type sensor, de meetfrequentie en de omgeving. Wij bieden diverse netwerkoplossingen op basis van LoRaWAN aan, zoals:

  • Volledig private;
  • Openbaar: bijvoorbeeld via The Things Network;
  • Openbaar en mét support: via KPN.
Lees hier meer over onze netwerk & connectiviteit oplossingen.

Voordelen van onze Track en Trace oplossing.

Sensoren, applicatie & connectiviteit.

Nauwkeurig

Doordat gebruik wordt gemaakt van een GPS sensor kan tot op 5 meter nauwkeurig een object worden getraceerd. Hierdoor kunt u uw assets gemakkelijk terugvinden en verkort u zoektijden.

LoRa geolokalisering

Wanneer energiezuinigheid van de sensor een belangrijke eis is, kan er voor worden gekozen om lokalisering op basis van LoRaWAN geolokalisering toe te passen. Doordat er in dat geval geen GPS wordt gebruikt zal de accuduur aanzienlijk worden verlengd.

Draadloos oplaadbaar

De sensor beschikt over een draadloos oplaadbare batterij. Doordat de sensor zich op tijd meldt wanneer deze leeg is kunt u eenvoudig de sensor op een oplaadpad plaatsen en na gemiddeld 1 dag weer terug inzetten in het veld.

Geschikt voor outdoor

Doordat de sensor is uitgevoerd in een waterdichte behuizing met draadloos oplaadbare batterij is de track- en trace sensor ook geschikt voor outdoor gebruik.