Smartcity-IoT

Inzetten van slimme afvalbakken

Eenvoudiger dan je denkt.

Start laagdrempelig met het inzetten van slimme afvalbakken.

Beperk zwerfvuil, voorkom onnodige rijbewegingen en krijg nieuwe inzichten in uw afvalbeheer. Dit maken wij mogelijk door uw huidige afvalbakken uit te rusten met kleine, oplaadbare, vulgraadsensoren, gekoppeld aan Smart City platform IoT Connect. Een investering in compleet nieuwe afvalbakken, uitgerust met een ingebouwde vulgraadsensor is dan ook niet nodig. 

Monteren van de vulgraadsensoren.

Eén van de voordelen van onze vulgraadsensoren is dat deze in bijna alle type (ondergrondse) afvalbakken, nagenoeg onzichtbaar, gemonteerd kan worden doormiddel van een verstelbare montagebeugel. 

Deze montagebeugel kan bovenin de afvalbak gemonteerd worden met onder andere popnagels. In de beugel wordt vervolgens de vulgraadsensor geklikt waarna de sensor is af te stellen zodat deze precies naar het diepste punt van de afvalbak meet. 

Door middel van specifieke beveiligsschroeven wordt de vulgraadsensor in de beugel beveiligd tegen vandalen.

Hoe werken slimme afvalbakken?

Het oog van de vulgraadsensor meet de afstand tot de bovenkant van het afval. De vulgraadsensoren zijn gekoppeld aan het Smart City platform IoT Connect. Hier komen, afhankelijk van de instellingen, iedere vier uur een sensormeting op binnen. De sensordata wordt vervolgens getoond op de overzichtskaart in IoT Connect.

Wanneer een slimme afvalbak zijn grenswaarde heeft bereikt, kleurt deze locatie op de kaart oranje. Vanaf dat moment heeft de afvaldienst de tijd om te reageren voordat de slimme afvalbak te vol raakt. Indien een slimme afvalbak toch onverhoopt overval raakt, kleurt de locatie op de kaart rood. Verder beschikt IoT Connect onder andere over dagelijkse ledigingsschema’s, route informatie en een analyse dashboard.

Slimme afvalbakken - IoT Connect

Slimme afvalbakken status update

De vulgraadsensoren kunnen uiteraard ook in de afvalbakken van Bammens gemonteerd worden.

Meer weten over vulgraadsensoren in Bammens afvalbakken of de mogelijkheden bekijken voor andere type afvalbakken? Neem vrijblijvend contact met ons op om ook jullie afvalbakken slim te maken.

Voordelen van slimme afvalbakken.

Beperken van zwerfvuil door gericht ledigen

Besparing van onder andere manuren en rijbewegingen

Permanente borging van kwaliteitsniveaus (beeldbestek)

Schouwen van vulgraad door externe niet meer noodzakelijk

Uitstippelen van efficiënte routeplanning

Atypische vullingen snel in beeld door o.a. afvalduming

Voertuigbewigingen = minder stikstofuitstoot en overlast

Mangementinformatie voor het optimaliseren van het afvalbeleid