Persbericht: samenwerking tussen iASSET en SmartCity-IoT – Slim, toekomstgericht asset beheer

iASSET, het online platform voor het beheren van objecten in de openbare ruimte, heeft vandaag aangekondigd dat het samen gaat werken met SmartCity-IoT (by Flexyz), een leverancier van slimme IoT (Internet of Things) -oplossingen voor in de openbare ruimte. Dit stelt gebruikers in staat om op een eenvoudige en eenduidige manier ‘real-time’ gegevens te gebruiken bij het beheren van diverse assets in de buitenruimte. 

SmartCity-IoT (by Flexyz) levert kant-en-klare sensoroplossingen voor bijna alle objecten en processen in de buitenruimte. De gegevens uit deze IoT-toepassingen kunnen worden gecombineerd met bijvoorbeeld de kwaliteitsniveaus, onderhoudsintervallen of wet- en regelgeving die gelden voor de beheerde objecten. Dit geeft beheerders in de openbare ruimte een actueel beeld van de situatie.

“De samenwerking met iASSET biedt ons de mogelijkheid om onze IoT-oplossingen breder beschikbaar te stellen en te integreren in het platform waar verschillende van onze klanten al gebruik van maken. Met deze samenwerking ontstaan er voor de klanten van beide bedrijven legio nieuwe inzichten en mogelijkheden om bijvoorbeeld rijbewegingen en daarmee CO2 te reduceren,” zegt Iwan Faber, CIO van SmartCity-IoT (by Flexyz).

Robbert Bloksma, Managing Director van Visma iASSET vertelde het volgende over de samenwerking: “de samenwerking met SmartCity-IoT (by Flexyz) past perfect bij onze visie om het beheer van de openbare ruimte te vereenvoudigen en te optimaliseren. Met de slimme IoT-oplossingen van SmartCity-IoT (by Flexyz) kunnen onze klanten nog gerichter en efficiënter beheer en onderhoudsacties uitvoeren. Slim, toekomstgericht asset beheer noemen we dat.”

Voorbeeld van IoT-oplossing in de praktijk

Een voorbeeld van een IoT-oplossing die momenteel al in de praktijk wordt toegepast is het gebruik van vulgraadsensoren in afvalbakken door de gemeente Amersfoort. Hiermee wordt gemeten hoe vol de afvalbakken zijn en bepaald wanneer ze moeten worden geleegd. Dit systeem bespaart onnodige ritten naar halfvolle afvalbakken en zorgt voor een efficiëntere inzameling van afval, wat resulteert in tijds- en kostenbesparingen. Bovendien draagt het bij aan de duurzaamheidsambities van de gemeente door de CO2-uitstoot te verminderen. Het plaatsen van de vulgraadsensoren is een eenvoudige en toegankelijke manier om deze doelen te bereiken en levert waardevolle inzichten op voor lange termijnplanning. Het systeem wordt momenteel gebruikt in verschillende gebieden en zorgt voor significante besparingen op het gebied van CO2-uitstoot, tijd en kosten.

Afvalmanagement

Real time inzicht in vulgraden en gebruik van boven- en ondergrondse afvalbakken met de Vulgraadmodule.

Effectiviteit van wadi's

Monitor de effectiviteit van uw wadi’s tijdens peikbuien. Hiervoor gebruikt u de Wadimodule.

Verkeersdrukte

Monitor het aantal vaarbewegingen, brugopeningen, etc. met de Trafficmodule.  

Bodemvocht tijdens droogte

Inzicht in de vochthuishouding van uw recent aangelegde groenprojecten. Hiervoor gebruikt u de Bodemvochtmodule. 

 

Toekomst

Als leiders in hun vakgebied blijven iASSET en SmartCity-IoT (by Flexyz) zich richten op innovatieve oplossingen die het beheer van, en het inzicht in de openbare ruimte vereenvoudigen en optimaliseren. Met deze samenwerking zullen beide bedrijven de klanten nog beter van dienst kunnen zijn en hen helpen om de beheer- en onderhoudsactiviteiten te optimaliseren en klaar te maken voor de toekomst.

Over iASSET

iASSET is een Nederlands bedrijf dat zich richt op het vereenvoudigen en optimaliseren van het beheer van assets in de openbare ruimte. Het iASSET-platform biedt een centraal overzicht van alle assets, zoals wegen, riolering, bomen, speeltoestellen, etc. En het ondersteunt haar gebruikers bij het hele beheerproces. Van objectbeheer tot inspecties en schouw tot onderhoud, meldingen, storingen en calamiteitenbeheer in de openbare ruimte. iASSET is onderdeel van de Visma groep en actief in het publieke domein in Nederland en België.

Over SmartCity-IoT (by Flexyz)

Smartcity-IoT is een product van Flexyz BV. Een maatwerk IT-bedrijf opgericht in 2001. De organisatie ontwikkelt, produceert en onderhoudt het Smart City & IoT-oplossingen rondom thema’s zoals groen, afval, water, luchtkwaliteit, klimaatadaptatie. Hiermee is SmartCity-IoT (by Flexyz) een partner voor gemeentes, provincies en aannemers die een volgende stap zetten in datagedreven werken.