BNR Eye openers | Dit zijn de slimste steden van Nederland

Samen met Jan-Willem Wesselink van Future City Foundation en Wim Willems, wethouder bij de gemeente Apeldoorn vertellen wij je meer over de slimme steden van Nederland.

Wat zijn slimme steden nou eigenlijk, wat komt hier allemaal bij kijken en wat zijn de voor- en nadelen? In deze aflevering van de BNR Eyeopeners podcast, wordt hier vanuit verschillende expertises, verder over gesproken.

Of luister via BNR app, Spotify, Apple Podcasts

In deze aflevering zijn te gast:

  • Jan-Willem Wesselink, programmamanager bij Future City Foundation. Jan-Willem helpt gemeentes bij het inzetten van nieuwe technologie voor slimme en duurzame toepassingen in de stad.

  • Wim Willems, wethouder mobiliteit, innovatie en toerisme bij de gemeente Apeldoorn. Ook digitalisering valt onder de portefeuille van Wim. Samen met zes steden uit de G40, de veertig grootste steden van Nederland, neemt Wim het voortouw voor de ontwikkeling van toepassingen voor slimme steden.

  • Robin Schapink, manager van smartcity-iot.nl bij IT-bedrijf Flexyz. Samen met sensormaker Teneo biedt Flexyz slimme sensoren en een platform aan waarmee steden verschillende taken kan monitoren. Denk aan de bewatering van bomen of het legen van prullenbakken.