Innovatie en data-gedreven werken: ontdek de kracht van een regionaal meetnetwerk op 20 juni in Apeldoorn

Zie jij uitdagingen of kansen in je werkveld waarbij (sensor)data je zou kunnen helpen? Ben je in voor slimmer en duurzamer werken op basis van data? Dan is ons evenement iets voor jou! Wij richten ons op beslissers en doeners binnen publieke organisaties: omdenkers die de urgentie van grote maatschappelijke thema’s voelen en energie krijgen van nieuwe data-gedreven manieren van werken én collega’s hierin mee weten te krijgen. Deze bijeenkomst is een kans om verdere stappen te zetten met innovatie en data-gedreven werken binnen jouw vakgebied.

Ontdek de kracht van een regionaal sensornetwerk

Tijdens deze bijeenkomst leer je hoe een regionaal sensornetwerk innovatie en kennisdeling kan stimuleren. Ontdek de kracht en mogelijkheden van een gezamenlijk LoRa-netwerk, dat tal van voordelen biedt voor bedrijven, organisaties en burgers. LoRa (Long Range) is een technologie die het mogelijk maakt om draadloos data over grote afstanden te versturen met een laag energieverbruik. Door gezamenlijk een LoRa-netwerk te gebruiken, kunnen kosten voor infrastructuur en onderhoud worden gedeeld. Bovendien voorkomt een gedeeld netwerk dubbel werk en zorgt het voor een efficiëntere inzet van middelen. Een regionaal LoRa-netwerk biedt brede dekking, waardoor sensoren op verschillende locaties binnen een groot gebied effectief kunnen communiceren. Dit maakt het delen en analyseren van data tussen verschillende organisaties eenvoudiger, wat leidt tot betere inzichten en besluitvorming. Het netwerk is daarnaast schaalbaar, waardoor het gemakkelijk kan worden uitgebreid met meer sensoren en toepassingen zonder aanzienlijke extra kosten.

Voordelen van gezamenlijke meetoplossingen

Het gebruik van gezamenlijke meetoplossingen biedt meerdere voordelen, zoals synergie door samenwerking. Organisaties kunnen profiteren van elkaars expertise en ervaringen, wat leidt tot betere en meer innovatieve oplossingen. Toegang tot een bredere dataset helpt bij het nemen van beter onderbouwde beslissingen op basis van nauwkeurige en actuele informatie. Gezamenlijke meetoplossingen kunnen ook bijdragen aan het aanpakken van grote maatschappelijke thema’s zoals klimaatverandering, urbanisatie en vergrijzing door het bieden van real-time data en inzichten. Door data te delen, krijgen burgers en organisaties meer inzicht in de werking van hun omgeving, wat kan leiden tot een grotere betrokkenheid en bewustwording. 

Live demo’s van sensor-toepassingen

Tijdens het evenement laten we je sensor-meettoepassingen zien met live demo’s op het gebied van onder andere water, groen, afval en mobiliteit. Je krijgt de kans om te zien hoe deze technologieën werken en hoe ze kunnen worden toegepast om slimmer en duurzamer te werken. Gemeenten en andere gebruikers zullen ook vertellen over de bereikte successen van de sensortoepassingen in deze regionale samenwerking. Dit biedt een unieke gelegenheid om te leren van de ervaringen van anderen en inspiratie op te doen voor je eigen projecten.

Evenement details en aanmelding

Kom naar onze bijeenkomst en ga naar huis met concrete ideeën en energie om zelf aan de slag te gaan. Dit is je kans om je te laten inspireren en deel te nemen aan een innovatieve toekomst met data-gedreven werken!

  • Wanneer: Donderdag 20 juni | 09:00 – 13:00 inclusief lunch
  • Waar: Waterschap Vallei en Veluwe, Steenbokstraat 10, Apeldoorn

Meld je nu aan door een e-mail te sturen naar samenmeten@vallei-veluwe.nl.

Mis deze kans niet om je te laten inspireren en deel te nemen aan een innovatieve toekomst met data-gedreven werken! Samen slim meten is meer weten.

Dit initiatief is een samenwerking van: