Afvalbakken in Crescentpark uitgerust met vulgraadsensoren

Afvalprobleem in recreatiepark aangepakt met sensoren

HARDERWIJK – Heel Harderwijk geniet van het mooie Crescentpark. Het park voorziet duidelijk in een behoefte. En toch is niet iedereen alleen maar positief.

Afgelopen zomer heeft de ChristenUnie-fractie een aantal signalen ontvangen uit de buurt en ook zelf geconstateerd dat er een aantal knelpunten liggen die opgelost moeten worden om het Crescentpark en de buurt er om heen mooi, toegankelijk en leefbaar te houden. De nieuwe fractievertegenwoordiger van de ChristenUnie, Annerieke Kisjes, stelde daarom haar eerste vragen aan het college.

Terecht trots
De aantrekkingskracht van het park is groot vanwege de combinatie van water, speelgelegenheid, een wandelpad, de nieuwe pumpbaan en het hondenstrand.

De ChristenUnie is net als heel veel inwoners terecht trots op deze mooie locatie waar afgelopen zomer heel veel kinderen en volwassenen van de vakantie konden genieten.

Ervaren knelpunten
In gesprekken met omwonenden en uit eigen ervaringen komen er, naast heel veel positieve verhalen, ook wel wat knelpunten naar boven. Zo hoorden de fractieleden verhalen over kinderen en fietsers die omver gelopen worden door loslopende honden buiten het deel waar dat is toegestaan. Bij drukte is er regelmatig zoveel afval dat de prullenbakken uitpuilen.

Omwonenden vertelden dat er recent zelfs auto’s in het park reden om partytenten uit te laden voor een feestje. Ook hoorden we dat zij regelmatig last hebben van parkeerproblemen of geluidsoverlast.

De ChristenUnie vindt dat we een prachtig park als dit moeten koesteren en toegankelijk houden voor alle inwoners van Harderwijk.

Drukte heeft invloed op de omgeving en dus de omwonenden. Overlast voor hen moet natuurlijk zo veel mogelijk beperkt worden.

De ChristenUnie hoopt van het college te horen dat ze met de al bekende knelpunten (parkeren, honden, geluidsoverlast, afval, enz) aan de slag zijn en de omwonenden actief betrekt bij de oplossingen.

De antwoorden op deze vragen van de ChristenUnie worden binnen een aantal weken verwacht.

De oplossing voor het afvalprobleem wordt gevonden in het uitbreiden van het aantal prullenbakken en het gebruik van smartsensoren, zo valt te lezen in de Harderwijker Courant.

Bron: https://www.harderwijkercourant.nl/nieuws/algemeen/710878/-pak-knelpunten-crescentpark-samen-met-de-buurt-aan-