Inspiratiesafari door de Smart City Harderwijk

Wij nemen je mee langs verschillende IoT praktijkvoorbeelden op het gebied van slimme afvalbakken, groen monitoring en watermanagement. Projecten van onder andere Drielanden Bomen, SIGHT Landscaping, Gemeente Harderwijk en Waterschap Vallei & Veluwe.

 

  Voor wie is de IoT inspiratiesafari?

  Voor iedereen die inspiratie op wil doen op het gebied concrete smart city initiatieven in de buitenruimte. Deze ochtend is bedoeld voor met name bedrijven, overheden en kennisinstellingen die benieuwd zijn naar de praktijkverhalen en voorbeelden van smart city initiatieven die op dit moment actief worden gebruikt in Harderwijk en omgeving. 

  Wat kun je verwachten?

  Dit is wat je kunt verwachten tijdens de inspiratiesafari:

  • Een prachtige (elektrische) fietstocht langs de mooiste locaties in Harderwijk.
  • Een kijkje achter de schermen van verschillende sensoroplossingen in de buitenruimte.
  • Praktijkverhalen van ervaringsdeskundigen: waarom gebruiken ze sensoren, wat levert het ze op en hoe zien ze de toekomst.
  • Wat is de meerwaarde van een gemeente met een eigen (sensor)netwerk, hoe betrek je het onderwijs, bedrijfsleven en de inwoners bij het gebruik ervan.
  • Afsluitende lunch met vakgenoten. 

  Sprekers van de inspiratiesafari 2023 editie

  Martijn Pijnenburg

  Wethouder Economie, duurzaamheid en cultuur gemeente Harderwijk

  Wethouder Martijn Pijnenburg geeft een inkijkje in het beleid van de gemeente Harderwijk op het gebied van duurzaamheid en wat daarin al concreet wordt toegepast.

  Chris Heberle

  SIGHT Landscaping

  Innovatie in de buitenruimte

  SIGHT Landscaping is landelijk actief op het gebied van aanleg en onderhoud van de openbare ruimte. Het bedrijf heeft hierbij een sterke focus op innovatie, duurzaamheid en veiligheid.

  Chris vertelt over de verandering en de nieuwe inzichten die het gebruik van vulgraadsensoren in afvalbakken hebben gebracht. Daarbij neemt hij je mee langs verschillende boven- en ondergrondse sensorlocaties. 

  Hilbert Makkinga

  Drielanden Bomen

  Koelende bomen in de stad

  Met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van (ver)planten van onder andere bomen, is Hilbert Makkinga een fenomeen op dit gebied.

  Tijdens de safari neemt Hilbert je mee naar begraafplaats Elzenhof. Hier is recent een enorme cascade aangelegd met daarbij 40 grote Elzen. Hilbert vertelt over het koelende effect van deze bomen, het monitoren van vocht en het belang van groen in de openbare ruimte.  

  Mahatma Geerdink

  Beleidsadviseur water en klimaatadaptatie Gemeente Harderwijk

  Weersextremen komen steeds vaker voor, Mahatma Geerdink vertelt ons hoe hij hier tegen aan kijkt en welke inzichten het meten en monitoren van wadi's op afstand hem daarin bieden.

  Rieks Hulst 

  ACO Nederland

  ACO Nederland, de specialist op het gebied van (stedelijke) afwatering) - Van water afvoeren naar water vasthouden. Innovaties op het gebied van slim (her)gebruik van regenwater voor openbaar groen. 

  René Pladdet

  Landstede

  Innovatie begint meestal met inspiratie of een idee. Vaak opgedaan vanuit een ander werkveld of binnengebracht door bijvoorbeeld een student.

  Na 20 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt staat René weer voor de klas. In deze rol jaagt hij studenten aan om met gebruik van IT technologie problemen op te lossen en zo innovatie aan te jagen in het bedrijfsleven. 

  Laurens van Jaarsveld

  Mennekes

  Klimaat en duurzaamheid zijn onlosmakelijk verbonden met laadpalen. Maar hoe innovatief zijn deze laadsystemen en wat kunnen deze betekenen in de Smart City? Laurens van Jaarsveld vertelt ons hoe Mennekes dit oppakt.

  Robin Schapink

  Aanjager smartcity-iot.nl

  Domeinspecifiek dataplatform 

  Een groot deel van de projecten die we deze ochtend bezoeken maken gebruik van het dataplatform IoT Connect.

  Als projectleider binnen Flexyz, het bedrijf achter IoT Connect en SmartCity-iot.nl, vertelt Robin hoe de domeinspecifieke implementaties tot stand zijn gekomen. 

  Aftermovie inspiratiesafari 2022

  Start Smart City inspiratiesafari 2023

  • 00Dagen
  • 00Uur
  • 00Minuten

  Vragen of meer weten?

  Inou Heideman


  Robin Schapink

  Partners van de Smart City inspiratiesafari 2023

  mennekes-logo

  Sfeerimpressie inspiratisafari 2022

  Kantoren

  Flexyz
  Oosteinde 27
  3842 DR  Harderwijk


  Teneo IoT
  Snelliusstraat 22
  7102 ED Winterswijk

  contact@smartcity-iot.nl

  +31 88 0353 999

  Copyright ©2023 | Smartcity-IoT | Powered by Flexyz