CO2 Stoplicht.

Aerosolen aanpakken door middel van ventilatie?

Het CO2 stoplicht meet CO2 (uitgedrukt in ppm), temperatuur en luchtvochtigheid in de directe omgeving en waarschuwt middels het LED scherm wanneer de luchtkwaliteit een ongewenst niveau overschrijdt. 

Deze niveaus zijn afgeleid van het Bouwbesluit 2012, wat concreet betekend dat het stoplicht verandert van groen naar oranje bij 100o ppm en van oranje naar rood bij 1400 ppm.
Wanneer het stoplicht oranje wordt heeft u nog tijd om actie te ondernemen, door meer te ventileren in de vorm van het open zetten van een raam of het aansturen van de mechanische ventilatie. 

Naast het LED scherm verstuurt het CO2 stoplicht periodiek de gemeten data door via LoRaWAN, waardoor het mogelijk wordt om op afstand logboeken bij te houden per lokaal of ruimte van de luchtkwaliteit en tevens automatisch (bestaande) ventilatiesystemen kunnen worden bij- of afgeschakeld. 
Hiermee bereikt u een optimale luchtkwaliteit, wel zo gezond voor iedereen! 

Altijd en overal bereik

Onze sensoren sturen de data naar het gewenste eindpunt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een IoT-netwerk. Welk netwerk server hiervoor het meest geschikt is, hangt af van onder andere het type sensor, de meetfrequentie en de omgeving. Wij bieden diverse netwerkoplossingen op basis van LoRaWAN aan, zoals:

  • Volledig private;
  • Openbaar: bijvoorbeeld via The Things Network;  
  • Openbaar en mét support: via KPN. 
Lees hier meer over onze netwerk & connectiviteit oplossingen

CO2 Stoplicht.

De voordelen van deze sensor.

Voldoet aan Bouwbesluit 2012

Het CO2 stoplicht is volledig ontwikkeld volgens artikel 3.5 van het Bouwbesluit 2012. Hierdoor voldoet deze sensor, in combinatie met IoT Connect, aan de gesteld wet- en regelgeving, waardoor deze ook in aanmerking komt voor verschillende subsidieregelingen, zoals SUVIS. 

Instelbaar op afstand

Aan de hand van LoRaWAN downlinks kunnen verschillende instellingen eenvoudig op afstand worden aangepast, zoals het periodieke zendinterval, de drempelwaarden van de LEDs en is het mogelijk om nog een manuele kalibratie toe te passen.  

Hoogwaardige kwaliteit

Doordat het CO2 stoplicht is uitgerust met hoogwaardige sensoren, ontwikkeld in Europa, beschikt u over een geavanceerde luchtkwaliteitsmeting die zichzelf automatisch kalibreert en zeer betrouwbaar is. 

Voor jong en oud! 

Door de stoplicht functie van de LEDs is het CO2 stoplicht door iedereen te interpreteren: van jong tot oud! 
Kinderen begrijpen direct het doel van het stoplicht en worden daarmee ook bewuster gemaakt van hun eigen leefomgeving.